Нов мост ще  бъде изграден на пътя Хисаря – Калояново.

...
Нов мост ще  бъде изграден на пътя Хисаря – Калояново.
Коментари Харесай

Изграждат нов мост на натоварен път в Пловдивска област

Нов мост ще  бъде построен на пътя Хисаря – Калояново. Областно пътно ръководство  - Пловдив е пуснало социална поръчка за построяването на оборудването, което се намира сред Гара Калояново и село Калояново.  Прогнозната стойност за построяването новото оборудване 1,43 млн. лв. без Данък добавена стойност, а срокът за подаване на предложения е 28 февруари.
Прочетете още
В цената с изключение на построяването на моста е включено планиране и практикуване на авторски контрол.

Съществуващото оборудване е мост над р. Пикла, което е с монолитна стоманобетонова структура с два отвора с размери по 14 м и обща дължина 30 м. Габаритът е 4 метра,  като не разрешава да се разминат два автомобила. Стесненият габарит на пътя е сигнализиран с пътни знаци. Той е построен от каменна зидария и не отговоря на условията на настоящата нормативна база. Необходимо е създаване на ново оборудване на мястото на съществуващото, което  ще бъде с две платна, за  да не се постанова да се изчакват колите.

Финансирането е обезпечено от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура ”. Срокът, който би трябвало да предложат фирмите  за проектирането и осъществяването на строително-монтажните действия не би трябвало да е повече от 157 дни.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР